EduvierFlevodrome

EU Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds

 


HOME   | LINKS | DOWNLOADS | DISCLAIMER
Ouders en professionals

Flevodrome is in 1999 begonnen met drie 16-jarige jongeren, voor wie geen passend vervolgonderwijs of werk te vinden was. Sinds die bescheiden start is het leer-, werk- en trainingscentrum uitgegroeid tot een volwaardige, succesvolle voorziening voor jongeren die door gedrags- en motivatieproblemen (nog) niet meedraaien in reguliere opleidings- en reïntegratietrajecten. We dragen wezenlijk bij aan de ‘Sluitende Aanpak' waarmee de overheid jongeren een plek in de samenleving wil geven.

Flevodrome werd opgericht door Eduvier onderwijsgroep, in samenwerking met de gemeenten Almere en Lelystad en de provincie Flevoland.

Twee locaties
Flevodrome heeft op dit moment twee locaties. Op de werkplaats in Almere richten we ons op metaalbewerking en motorvoertuigen, in Lelystad op houtbewerking en groenvoorziening. We bieden een prettige werkomgeving die de ontwikkeling van de deelnemers bevordert: kleinschalig, arm aan prikkels, rijk aan bewegingsruimte, met professionele begeleiding (1 begeleider op 5 jongeren) en een sterk appél op eigen verantwoordelijkheid. Deelnemers zijn 34 uur per week in de werkplaats. Per locatie bieden wij plaats aan 16 deelnemers. De gemiddelde deelnameduur is een half jaar.

Zie de downloadspagina voor een uitgebreide beschrijving van Flevodrome

      
 
 
 
 Visie, doelgroep & doel Methodiek & trajecten    Deskundigheid & organisatie